piątek, 16 sierpnia 2013

Kasza gryczana z warzywami




Jest to bardzo proste i szybkie danie. Idealne na lato kiedy warzywa są świeże. Tak zwana 15-minutówka J.
Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej
1 średniej wielkości brokuł
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
2 marchewk1 łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz



Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Brokuły wrzucamy na 3 minuty do wrzątku następnie odcedzamy. Marchewkę kroimy na cienkie plasterki. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, czosnek i marchewkę. Chwilę smażymy, następnie dodajemy zblanszowane brokuły. Gdy warzywa zmiękną dodajemy kaszę gryczaną i doprawiamy solą i pieprzem.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz